BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Thursday, December 29, 2011

3 day's to go . .

Ya Allah . Aku pasti merindui family aku , kawan2 aku , aktiviti2 aku kat sni . 3 bulan kerja kerja kerja final final final kertas kertas kertas program program program aje la nanti kene mengadap . Uuuuuhhh . . =='

Rase laen da ni , gementar pun ade . Sedih un ade . Tapi xpela 3 bulan je kat sne . Kne sungguh2 ni . =)

Bubui Cherass . . . ~

Thursday, December 22, 2011

Senyum Tak Perlu Kata Apa Apa .

Assalamualaikum dan Hai Hai Hai Hai . Hahahahaha !

=) . Nampak x senyum ni ? hahaha ~ well senyum to kan satu sedekah kan . Even sedekah senyuman bukan satu sedekah fizikal or maksud lain die sedekah yang nampak , cukup sekadar senyum orang lain da happy tgk kite . Senyum memerlukan sikit otot tapi muram memerlukan banyak otot . So which one yang korang pilih ? hahahaha . So senyum x perlu kata apa apa =)

So sorry pada kawan2 yang ade anta mesej kat nombo celcom . Sorry guys , no celcom xkan digunakan wat mase ni . So if korang da bace TAKLIMAT ni , antaq la at nombo max wowkeyh guys . hahahaha . sorry nyusahkan you all ( ade ku care , wakakakaka ) =)

Few days ago hari paling bahagia aku dalam hidup ni . Well , aku da 21 . HAHAHA . Tua ganyut da nie =) . heh , aku ingat parents aku xde la beli kek en so aku wat cam biase je la sbb bezday aku ni sambut ngan family je selalu so aku x rase TEKEJUT if x celebrate . =) . Tup tup mase na makan to mak aku cakap " TADAAAAA , KEK COKLAT " . . hahaha . Tersenyum aku dibuatnye . Mak , Sayang Mak Sangat2 kuat ! =) . Tapi aku makan sket je kan sebab perut tegang + kaki aku rase cam Retak kat bhagian lutut so rase cam susah na gerak . Pape pun aku still happy ape yang Family aku da buat tok aku . =)

Hidup xkan bahagia tanpa Mak dan Ayah . Adek ku , cayang kamo0o0o juge =) .

Jozan !

Sambil2 jalan tengah hari tadi at wangsa walk , aku tedenga sore orang speech kuad giler. Jalan punye jalan . aku tgk " Eh , Zizan ? . . .  Johan ? What the ? "

Wakakakaka ! happy giler do0o0oh tgk lawak dowang live depan mate . perrggggghh ! Wupenye Johan ngan Zizan ni tinggi paras2 aku je wupenyeee . . heh ~ im so happy ! cume xdpt begamba ngan dowang je tadi . . arrgh !

Pape un Jozan Foreveeeerrrrr lah weeeeyh !  =)

Monday, December 19, 2011

Kadang2 Manusia Mempunyai Limit Cool Yang Amat Terhad .

Well , lelaki yang lagak cool kadang2 ade limitnye . Limit ape ? limit kesabaran . Ya ! kesabaran to penting tapi apabila sampai ke tahap maksimum , x meletop ? hahaha . same macam kalau bakar kek la kan , lau telebih preasure x berkecai kek to ? hahahaha .

Kat sini aku na tepet entry berbaur kesabaran yang telah mencecah limitnya . kadang2 kite act sangat baik pada orang , kite kene kite rileks , kite kene kite cool lagi , kene lagi kite cool lagi siap senyum lagi , kene kene kene lagi berkali kali kali kali , still boleh senyum . Dah kau ingat orang yang cool ni ROBOT ? boleh tahan cool selamanya ? HAHAHA . ofcourse lah lama2 orang yang act cool ni pasti MARAH bagai perang antara negara ROME dan juga GREECE ! hahahaha .

Kesabaran manusia boleh dilihat dari segi fizikal , mental atau cara lain . Apabila hilang sabar , marah la jawabnye kan ? but x semua lelaki yang hilang sabar MARAH . kadang2 lelaki yang da hilang sabar ni pasti die buat camni -->

1- Buat xtau ngan kowang
2- Endah x endah ngan apa yang korang sampaikan
3- MERAJUK ofcourse lah sebb die sayang kau , kau bagi die hilang sabar . Memang berangin la
4- Korang pujuk , susah die nak accept sbb pe , sbb ko da betubi2 bagi die hilang sabar ngan korang
5- JEMU . Jemu to tepulang pada masing2 . If lelaki ni rase nak lagi kat kau , memang die tunggu la cuma die juz nak merajuk and nak kowang pujuk dowang kaw2 punye . If setakat pujuk cam nak xnak memang xde la die na baik . Korang x XPRESS camne die nak elok . Kau ingat die machine putar2 terus OKEH ! hahaha

So terpulang pada korang yang nga becinta ni . If korang sayang die , buat lah yang terbaik . If endah x endah maka endah x endah la perhubungan kowang . Kalau die asyik3x memberi kau tidak , ape bende uh ? HAHAHAHAHA . .

Sekian , terima kasih . =)

4 : 17 am | Travel |

Pagi dah ni . Ape na buat pun x tau . xkan nak timbang pasu bunge plak ? hahaha . x sempat pulak aku nak share pixx aku & Team Cendol travel g Kellis Castle & Teluk Batik semalam at blog ni . Sempat nanti aku upload .

8.45 am : Well cam biase la rutin kalau g travel aku & Mamat a.k.a Abang Irwansyah ni je la yang cari jalan and borak2 . Lagi 2 budak ni konpem mesti punye bantai tidoq kat blakang . da cakap jangan bejage malam tapi nak gak . Nasib la time benti at R & R to kowang bangun . Hahaha . Lapa kan ? lapa baru bangun . Cantik pangai kowang . Syuuukeww2x . . hahahaha

Sampai je Kellis Castle to , cuaca panas terik kud . Matahari mencanak atas pale + suhu die pwwwwweeeh . Lau letak telor ngan burger atas kpale ni , memang masak teros . xyah dah na goreng2 . HAHAHA ~ =) . Harga termasuk 4 owang skali 16 hengget . wow ! xpe la , asalkan dapat masuk and terjah itu istana . Seperti yang dijangkakan , istana to unik cam bangunan yang aku pena g at melaka to . Church hape namenye x ingat . Unik and fantastic . Yang Kellis ni lagi Unik . Siap ade terowong lagi . Sane sini jalan rahsia dia . Bdak2 ni bagitau some of people yang pegy sni ade nampak mende yang sp0o0o0oky2x . But itsokayh , kami datang nak tgk istana Tuan William je . Heee =) . Paling menarik bile aku da sampai tingkat atas skali . wuwwwih ~ gayat kuuud . Rase pitam 2 saat . HAHAHAHA . Ape pun puashati dapat jejak kaki and tgk sendiri istana William ni . =)

Then after da pusing2 , golek2 , terbang2 , terjun2 at istana william to ktowang gerak ke teluk batik . Cuaca time to mendung kud . Memang da rase nak ujan dah . B4 ktowang pai at teluk batik , singgah sat minum air kelapa . Aku un xtau nape aku ngidam sangat air kelapa dari start gerak nak ke destinasi . HEHEHE ~ =)

Sampai je sini , aku g tunaikan ape yang wajib dulu then sambung aktiviti ktowang . Bdak2 ni melepet jap at tepi and OFCOURSE lah orang yang bawak keta ni nak rehat jap =) Smntara tunggu dowang rehat , aku capai Canon ***D then terus turun at pantai . Snap sane sini . Cam2 gamba aku dapat . Paling best dapat snap muke cam nikita willy . HAHA ! pelik ah skang ni . Pantang nampak tudung berstyle je mesti cop najwa latif , najwa latif , najwa latif . Pelik aku . HAHAHA .

Pas je da snap2 gambar , dak2 ni decide nak pegi minum jap . Smpai kedai je aku order air . Yang bestnye x menahan sini cawan BESAQ NO ! hahaha . Puas hati giler minum teh tarik cawan besar . Fuuuyh ! nikmat die , halamak ai . cam hirup buih di lautan teh tarik . Hehehe =) sambil minum to usha2 gak gamba yang da snap .

Hujan turun renyai2 mase uh . NASIB dapat snap banyak gamba . Atleast ade la sumthing na tgk bile pai umah t . And kami pun redah la hujan yang lebat tu . Memang x nampak jalan kud . Wisau gile . Ngan farez bawak kete cam too fast too furious nye . Halamak , gugur paru - paru aku . HAHAHA . Singgah sat kat Pam minyak beli somthing tok ilangkan ngantok . Semua lapar rupenye ! hahaha . After da kruuuk kraaak kruuk kraaak . Ktowang teroskan perjalan balek ke selangor . HAHA ! sempat lagi begamba tepi sawah . Act , aku yang mintax lau x dowang da jalan teruuus je . Heee .

Then after da begamba sume ktowang teruskan perjalanan and syukur alhamdulillah kul 7 lebih kami selamat sampai ke rumah masing2 . =) . Farez cakap jangan open mane2 percutian sebab t aku mesti akan ajak dowang . HAHAHAHAHA ! 

Credit to all member's . : Mamat , Aku , Fareez & Mad Y . Perak , See ya ! ^.^ .

Sunday, October 16, 2011

Kucing Kampung , Kucing Campuran Parsi & Kucing Parsi . :))

Aku neyh memang pecinta kucheeeeeeng ! tapi to0o0o la die punye Uk Uk aku xleh bau . . nanti pening3x pasto loya . . heh ~ why3 ? sbb imaginasi aku kuat . Nanti na makan ke minum ke teros terbayang . HAHAHAHA .yeaaak ~ hehe . Aku bela 3 ekor kucing . 1 Kucing kampung and yang lagi 2 kucing campuran parsi . Kucing kampung yang aku bela ni name die PUTEH and suke merengek bagai nak rak . Kalau adek aku balek uma , waaaah ! die la paling ngade2 . Nak DOKONG jeee . Lau aku usik memang bising ah mulut die . Ekor die pun xleh pegang nanti die bagi pakej CAKARAN maut . HAHAHA . Kucing Campuran Parsi yang aku bela to nama die BUBU & BELANG . BUBU ni suka tidoooo memanjang and satu special die ni tido mesti kua AIR LIUR . Peeeelik kot . Selalu manusia je tido kua air liur . HAHAHAHA . and die ni makan KUAT sangat . Yang BELANG ni plak suka manje2 , bulu die tebal , BUNCIT and tekedek2 lau lari . HAHA . BELANG kucing kesayangan aku sbb die suka jilat ibu jari , peluk ibu jari aku . waaaah . . MANJE NYEEE ! lol . . :))

KUCING KAMPUNG :
oke . 1st kucing biase ( salah satu kucing yang aku nga bela skang ) kucing ni biase sangat kite nampak kat kedai makan , tepi jalan , kat taman kan ? biasenye kucing ni hidup die memang begitu mencabar sebab terbiar dan kene survive sorang2 dalam hidup . meh tengok ah pixx kucing kampung ( korang da tau en , tapi aku na letak gak )

eeeee COMELNYE ! hahaha . Suka kucing warne ni ! jarang na nampak kat malaysia kucing kampung yang betol2 cantik bulu die and terjaga . kan3 ? :))

KUCING PARSI ( PERSIAN CAT ) :
oke 2nd Kucing PARSI ( PERSIAN CAT ) . Kucing ni je harga bole masok beribu ringgit . Kucing je , tapi harga kalah sebijik PSP & PS2 . HAHAHA. Dasat x dasat la kucing parsi ni kan . Aku bukan x suke cume kadang2 geram tengok muke kucing parsi ni . Cam x puas hati je en ? cam kerek je muka die ? HAHAHA . tapi tetap comel walau un kadang2 mengundang rase na tepooook muke die . hehe . kucing parsi memang sinonim dengan muke penyet . ( aku x kutuk ha , memang betol kan  ? ) . . Kucing parsi pakej dengan muke kerek . . TADAAA ~ heh 

Bulu die , pemakanan die memang kene betol2 jaga sebab na bagi nampak bulu die cantik . Kan ? HARGA PUN CANTTTTIIIIIKKKK sangat2 . . Hahahaha . eeee ! :))

KUCING CAMPURAN PARSI ( MIX PERSIAN CAT ) :
oke 3rd Kucing campuran parsi plak . Kucing ni aku tengah bela skang ( nama dowang BUBU & BELANG ) .Bapak dowang ni dulu kucing parsi . Lepas da Uk Uk ngan kucing kampung so jadi la MIX . HAHAHAHA . Bulu die memang sebijik cam kucing parsi cuma MUKA die je x ikot kucing parsi . Muka Kucing Campuran parsi ni ikot muke kucing kampung . X percaye korang leh cari MIX PERSIAN CAT . Ni ha jap aku tunjuk gamba kucing to . . 
See . .  Bulu die seakan2 sama ngan kucing parsi tapi muke . .  memang x ikot la . ( MEME AR ! haha )

So itu je la entry untuk hari ni . Sorry aku x upload pixx kucing aku ( PRIVATE AND CONFIDENTIAL BEB ! ) hahahaha . So sayangi kucing2 di malaysia ni and hentikan penderaan terhadap kucing dan binatang lain . What comes around goes around . Betolke ayat aku ni ? haha . HENTAM JE LA . .  :))

Tuesday, October 11, 2011

The Secret Life Of Chan: Linkies

The Secret Life Of Chan: Linkies Hammmboiii ~ hahaha

Saturday, October 8, 2011

Disebalik Dirimu


:)) . . ~

Cendol

Denga cite ade cendol feymes kat seremban . Haunting time ! :)) . .

Thursday, October 6, 2011

(^.^) + (~.^) + ( o.O ) = Heee . .

Aku bersyukur dengan nikmatmu Ya Allah .
Aku bersyukur dengan apa yang telah kau beri .
Aku bersyukur dengan rupa yang kau beri.
Aku bersyukur dengan bakat yang kau beri.
Aku bersyukur dengan pemberian dari mu ( Keluarga yang memahami , menyayangi aku ) 
Aku bersyukur kerna kau telah menghilangkan resah di hati dikala hati merana.
Aku bersyukur kerna kau jadikan aku sebegini dalam keadaan sempurna.
Aku bersyukur kerna kau jadikan hatiku mampu setia pada yang satu.
Aku bersyukur kerna kau masih memberi aku peluang hidup untuk meneroka alam dunia ini.
Aku bersyukur kau memberi aku seorang MENTOR yang banyak tolong aku dalam membina kehidupan.

Kau uji ku dengan pelbagai ujian . Kadang2 aku insan yang lemah tidak mampu mengharungi . Tapi ku gagahkan juga kerna ku tahu itu hanyalah ujian mu dan ada seribu hikmah disebaliknya . :))

Mencari sesuatu yang pasti akan bersama ku kelak dan ku harap nanti , kau temukan aku dengan yang benar2 menyintai ku dan berlandaskan apa yang agama islam sudah menetapkan . :)) . .

Segala perjalanan cerita hidup ni aku redha ya allah . Hingga ke akhir waktu akan ku lalui ujian mu . . :)) . .

Sunday, October 2, 2011

Hello October . :))

Jap je da masok bulan oktober.Sedar x sedar je da na akhir tahun.Sangat la pantas mase berlalu.Dan Thanx to allah swt kerana masih lagi memberi kesempatan untuk aku hidup dan menjalani kehidupan di atas bumi yang diciptanya.Kadang2 jalan cerita di atas bumi ni susah nak ditafsir.Kadang2 apa yang kita lakukan mesti ada balasan x kire lah baik atau un jahat.:)) . Allah swt maha kaya dan sentiasa mengawasi pergerakan hamba2nya.

Perjalanan di atas bumi ni x lengkap tanpa kegembiraan.kekecewaan,kepuasan dan cam2 lagi.Kadang2 bila kite gagal sesuatu , ada yang terus berusaha dan ada pula yang mengikut jejak syaitan iaitu PUTUS ASA.Jangan sesekali menjadi tali barut dan sahabat nya kerna ia tidak membawa kita ke jalan syurga.Pasti nanti Iblis dan sekutunya kan gembira bila salah seorang hamba allah swt menjadi tali barut nya ( Iblis ) :))

Kadang2 manusia x pernah puas apa yang mereka ada.Tatkala sesuatu yang SEDANG ada di depan mata pun masih lagi mahu mencari sesuatu yang lebih dan lebih lagi.Kenapa ? itulah sifat manusia.Sering menyakiti dan disakiti.Tapi ku tahu semua ini hanyalah ujian darinya dan ku pohon Ya allah yang maha pemurah lagi maha penyayang , tabahkan lah hati dan kuatkan semangat ku untuk meneruskan perjalanan walaupun kau sudah menurunkan pelbagai ujian terhadap diri aku . Yang perit , yang pahit , yang gembira , yang ceria . Semua di tangan mu . :))

Ya Allah , aku mampu berusaha untuk menjadi yang terbaik , cuba menjadi insan yang tidak meninggalkan kewajiban,cuba mengikut sunah Rasul mu ( Nabi Muhammad s.a.w ) dan berilah sedikit ku kekuatan agar situasi yang sudah berlalu mampu hilang di ingatanku sesungguhnya aku tidak mampu tanggung lagi Ya Allah .

Hello October ! Semoga bulan ini kau dan aku akan berdamping bersama melakukan apa yang terbaik . :)) . .

Friday, September 30, 2011

September Ends

:)) . dalam bulan ni je cam2 happen . Mostly bende yang happy and tersangat happy pun ade . :)) .

1st  - Aku da dapat merase sebijik DSLR dalam tangan . tapi ukan aku punye . HAHA . atleast dapat try pun da ok . So far pixx yang aku amek maseh lagi amatur gile but atleast good quality . :))
2nd - Semua da terbongkar dengan hanya satu langkah . :)) . Atleast mende to jadi depan aku so itsokayh , nevermind bak kate NIRVANA . :)) . biase la to kan . Aku pun x tau ape yang x puas dan ape yang x cukup .
3rd - Sedang lagi menyelam perasaan ni untuk dibaiki . Bukan senang untuk kita fix something yang da perfect then pihak kedua sudah pun menggoyahkan KePERFECTkan itu . So need time la untuk baik dan pulih di hati dan minda . :))

Oh ya . Something remind me when it's happen . Maybe dulu sebab aku terlampau beriya dan terlampau menjaga hati . Sekian akhirnye tidak setimpal ape yang aku sangka .

Atleast aku da try sebaik mungkin yang mana aku sedikit pun x pernah lupa , lalai about untuk menjaga hati dan perasaannya . Lelaki ni kalau nak bagi peluang kedua memang la amat susah . Bukan senang nak jumpe lelaki yang banyak kali beri peluang dan terus berlaku benda yang sama . Again and again and again and again . .

Kadang2 rase cam putus harapan sangat tapi aku tau Allah swt hanya menguji kekuatan aku supaya aku dapat bertahan dan sentiasa berdoa . Kita cuba lakukan yang terbaik , hanya untuk dia , semuanya untuk dia , tiada apa yang tinggal dibelakang semata mata kerana dia . Biar benda yang ku impikan x dapat dibeli asalkan aku dapat mendengar khabar berita darinya , suaranya . . Ya allah .  Tika itu aku rase aku paling bahagia dalam dunia ni . Aku tak putus putus senyum . Ketika itu aku besyukur kerna ditemukan dengannya .

Sehingga satu hari ni , Mungkin Allah swt na bagi aku tengok . Ya allah . Tika to aku rase . .  Dowwwwwn sangat . . sangat2 kecewa dan sedih . Hati aku musnah punah ranah . .  mati , terkedu , langsung blank . . Kenape ? kenape dia wat aku camni ? sehinggakan  dia tidak yakin dengan aku ? ya allah . .  tika tu allah swt je yang tau camne perasaan aku . . Berkecai remuk ! errghh . . :'(

Kini aku sedang merawat luka yang amat pedih . Diluar ya aku nampak ceria , senyum tapi didalam penuh dengan kesedihan dan timbul tanda tanya KENAPA ? Biarlah . . . Tak guna ingat perkara yang mampu menjejaskan minda . . what they say , haaa . what goes a round comes a round . .

:) . aku hanya mahu kasih sayangmu ,jujurmu , perhatianmu . . tidak lebih dari itu . . Nite and assalamualaikum :))

Friday, September 9, 2011

Nak kata apa . .

Selain memalaskan diri dengan men on9 je , aku un nga fikir plan tok cari dwet lebeeeeeyh . Yela . na simpan so senang tok mse hadapan t . Ok . Aku da start plan na jalankan sesi photo pengantin or model . heh . sedang merancang lagi ni . nga na set bape harga pakej2 untuk customer t . :)

Well . ukan mudah keje ne , kene ade sebijon DSLR , Lappy dan software . Aku tang DSLR je xde g . Lau ade konfem da masooook banyak daa . :) . Kengkadang jelez ket tgk membe2 aku da up bout DSLR . So it's time to move on . .  tunggu lame2 un x gune . kan ?  :D

Target aku skang ni na gapai sebijon kereta , umah dan sedikit simpanan . Hahaha . YEAH ! betol la ni . ingat memain pe . 25  sure aku da start keje . al maklum la kan aku lambat sket . xpe2 , bia lambat asal dapat kan ? kan ? asal dapat segulung degree un aku da puas da bole bukti en at parents aku . :) .

Abang aku cakap x perlu na rush2 sebab ape korang blaja un SEDIKIT je masok at keja kowang . en3 ? heh . Pai sini la koooot . . . maleh a taip bebanyak . . 

Thursday, September 8, 2011

Terdetik pulak aku na jenguk blog neyh . tah ape jadi un aku tatau . So kie bebaloi la aku login alek coz blog da bewajah wajah baruuuu neyh . . meme aaa . heh ~ sorry la kalau ade yang ter LAWAT blog aku neyh . Simple aje doe . malaz na install cam2 app. kang japg jem lak tenet kowang . HAHA . tapi kengkadang jelez la plak nengok blog yang canteek2 neyh . heh . yang penting blog aku ade tab , kau ade ? tade en ? HAHAHAHAHAHA . sorry4x nege nege . .  heh , terover lak . kk . ermm . Raya taun neyh mmg bezzzzz giler a . havooooc haaabeeezzzzzzzzzzzzzzzzz . to yang langsung xde on9 mase at kg . hati da senang pai fb un leh lupe . heh . sorry lagi sekali la blog aku cam cincai je . haha . takot nanti jadi buroook lak kalau banyak sangat adding flash . da la 1st blog aku da kene block . macam . . . . .  haish . malaz na luah kan kata2 CANTIK dan INDAH neyh . heh . :) .

Saturday, July 9, 2011

Hahahahahaha !

Waaaah ! Beeeez neyh ! Blog aku dapat bukak balek . Ciss ! Mase aku ukak at laptop aku , ERROR ! ukak at laptop Adek aku un ERROR gak . Now aku ukak at laptop Bapak aku boleh pulak . . aisssssh . .  apeee daaaa ~ papepun , YAAAHOOOOO !

:)

Monday, May 23, 2011

Plan B

Gonna make a fast move to proceed this Plan B .

Mood Ku apa cer ?

Hari yang biasa aku lalui cam hari2 lepas . .
Bosannye mmg la tahap gaban super wonder girl batman and superman .
. . .  Ce cite ? na cite pe ? mood da senget sebelah neyh . .  ~ haaaish . .

Sunday, May 8, 2011

Aku xtau na tulis ape . Becoz aku Bosan ?

Entah lah . Permainan Hidup ni sungguh xdapat aku na catchup dengan cepat . Kadang2 kita menang tapi x berpanjangan dan kalah selalu . Ubat nye adalah doa . Kan ? :) .

Aku termenung dan rase kosong sangat2 . Hmmm . . Maybe lepas ni aku berangkat ke MELAKA ? Maybe . Becoz aku tatau ape da jadi ngan College aku skang . Maybe kat Melaka aku dapat tenangkan segala peristiwa2 BURUK aku . Biarlah kau na cakap pe pun , aku tau aku x boleh lari dari masalah but xkan aku nak diam macam tunggul ? no way .

Mak aku da setuju untuk pemindahan aku but ayah aku je belum cakap ape2 g . erghhh ! Lau la mase mula2 aku na sambung blaja kat melaka kan bagus . xde la aku jadi cam ni . .

Seriesly mmg aku xtau na buad ape skang . Blur berpanjangan .

Setelah membela rambut selama 6 bulan , panjang smpai ke hidung dan akhirnye aku buad keputusan na potong.

Naaaaah ! amek kau . . pendet gile kot rambut aku skang . .  adeeeessh . . :)

Whatever it's . . Dont ever put high of hope pada seseorang sbb kite x tentu die boleh sayangkan kite selamanya kan ? Nasihat daripada seseorang . .  :)

Maybe betul HARAPAN MAMPU MEMBUNUH HATI . .

So0o0o0o0 . .  aku pun da tade mende da na tulis . . Blurr je ni haa . . Out ~

Friday, April 8, 2011

Kisah Remaja .

Pertama kali yang aku na bagitau , kisah ni bukan kisah sal aku pon . Sesahaje je na bercerita . Kisah cinta budak2 zaman skang ni . Cam2 Pe'el ade yang aku tengok . Ade siap FRECH KISSING kt PUBLIC . Ingat sni new york ? new jersey ? london ? vegas ? Angeles ? Ini MALAYSIA la brader . Na bercumbu cumbuan pon toksah la demo kissing2 at public . Xde nye paparazi na snap pixx korang . Buang FILEM dowang jewp .

Nape aku cakap camni ? Becoz 1stly aku tidak la sama sekali JEALOUS ! Bende to dosa kan so xde skit pun la aku na jelez2 neyh . Aku mention sal dorang ber KISS ala2 artis barat ni coz aku wase pelik + heran gile . mao poi maruah kamo ? hai si perempuan yang ber KISS itu , dimana maruah wanita kamo ? adakah kamu rase kamu cute sangat ? cantik ? sehingga bole ber KISS KISS MUAH MUAH at public ? adakah anda ingat anda MADONA atau LINDSAY LOHAN atau BRITNEY ? Heyyoo ! Awak perempuan melayu meyh , awat ber KISS KISS selamba badak at depan orang2 tua , budak2 and orang dewasa ? adakah anda merasa HOT ? SEXY ? atau VOGUE maybe ?

Kasihan aku melihat gelagat korang di dalam video tersebut . Bukan aku suke , rase na tercekik halkum sbb keheranan budak2 melayu ( BANGSA AKU ) ber KISS KISS seperti korang ni da mmg xde AGAMA . Bertambah pelik xde orang yang na tolong cegah dalam video to . Adeeeessshhh . . . Malu aku weeeyh . Bangsa2 lain dok tengok . Buad malu bangsa & agama ouh korang nie . Na ber KISS KISS sangat p la kawen . Xnak kawen pakai duit , duduk jo kat somak pasto suh kawan kau call jawi and bia jawi ambush ko . Haaah ! Senang . Kawen free , x yah sanding , x yah duit nikah .  SENANG KAN ? awat x buad ?

Ada lagi . Cinta konon2 setia pai sanggup serah maruah . hmmmm . .  sedih tol aku tengok remaja skang . Zaman2 aku xde la macam ni teroknye . Skang ni pun dak2 remaja da x reti RESPECT owang tua . Main pakai langgar je . Hang x reti hormat ka ? ke hang mmg x g skola ?

Kasihan tol . Na tego kang bergaduh , bile x ditego makin menjadi2 . Pandai2 la korang ye .Hidup korang cume sekali . Once kau da kioook xde da jalan pusing shortcut na hidup balek .

Itu sahaja lah bebelan aku pada PAGI ini . 4.22 am kot . Mata aku segar lagi . Bosan so aku taip la mende2 ni . Yang buruk datang dari aku , yang baik datang dari Tuhan yang maha esa .

Out ~

Sunday, March 20, 2011

Kau Tak Akan Mengerti .

Lagu ni berdasarkan apa yang aku da lalui sepanjang aku bercinta and aku kecundang untuk membahagiakan dorang . Sebab apa ? sebab dorang tak pernah nak mengerti apa yang aku da bagi . Lagu ni gak dicipta after aku break dengan orang yang last aku couple . So kire da lame gak la aku da x couple . Stahun setengah da aku meyingle kan diri gara2 trauma na bercinta . So skang ni aku na cari cinta to balek and na seorang perempuan yang betol2 paham aku . ceeeh ! da menyimpang da aku niee . . So ni sebahagian dari lagu2 aku . . MP3 die aku malas na download . juz na luahkan thru lyric . . 



KAU TAK AKAN MENGERTI - Lyric & Song by Aisar Zain Dean .


Dan setelah berlalu perjalanan
pencarian cinta sebegitu
banyak sekali rintangan yang dihadapi
tapi kau x kan mengerti

Hatiku tidak berpura untuk
mengatakan aku tidak menyesal
untuk menyintaimu
tapi kau x kan mengerti

Di sudut hati terpaut rasa luka
setelah diri ku kau curangi
kau tambahkan lagi kepedihan
di hati dan itu akan buat kau mengerti . .

Setiap saat itulah aku merinduimu
setiap sudut wajah mu ku ingati
tp apakan daya ku kau x hargai
dan kau x kan mengerti . .

Saturday, March 19, 2011

Kosong . .

Aku pun xtau ape na discribe dalam blog nie . Its like a man live in EMPTY SHELL . Or a Man who lost his eye's . .

Adakah jiwa buta mampu menenangkan segalanya ? Maybe ada hikmah kenapa Allah swt jadikan aku sebagai manusia yang Ok . Untuk bertahan , fikir , sabar dengan segala dugaan . .

Next Week aku holiday kt pangkor . . tenangkan jiwa yang beserabut x sudah2 . .

and im looking a girl who can take care me seriesly , nicely and love me . . 

Plan Hari Ni . Hango0o0o0o0out . .

Mencari ilham . Buad Lagu . Tentang kita .

Malam Yang Sleepy . .

Badan terasa penat gyleee wwwuttt . . tangan plak rase longlai jeeeh .


ni akibat men bowling aritoo kot.errgghh . .


bende2 cam ni la kengkadang leyh wat mo0d hilang . .


xpe xpe . Sabaaaar . . :) .


So sleepy laaa . . BUSHAN gileeee . . mmmmmmm . .


sleeeepy . .  sleeeepy . .  sangat2 sleeepy tapi xpat na tiddddooo . .


i need some one who can bagi saye tidddoooo . . :( . FULL OF TIRED !


my god . da lame x rase cam niee . .

Layan lagu pelengkap hidupku . .

Superb Sunyi Sangat !

Layan lagu ni lagi la menambahkan SUPER DUPER SUPERB AWESOME LONELY !

Hati bebas tetapi masih belum lengkap .

Menanti Insan yang akan melengkapkan hidup aku ni . . 

Friday, March 18, 2011

Aku Miss You ( Original Write & Compose by Aisar Zain Dean )

TRACK NO. 6 - AKU MISS YOU 

Lagu ni mengisahkan seorang lelaki yang kehilangan teman wanitanya di saat saat lelaki ini merindui dan mahukan belaian kasih sayang dari kekasihnya itu .Pemergian kekasihnya itu membuatkan kehidupan lelaki ini buntu dan tidak tentu arah.Hatinya tidak terbuka langsung pada wanita lain . Dia hanya menyintai satu satunya kekasihnya itu.Dan akhirnya lelaki tersebut hidup dalam kesengsaraan buat selama lamanya.

[ Verse ]
Kehilangan diri mu sayang
sungguh bererti bagiku
mengenang memori cinta kembali
dan setelah ku sedari
di realiti ini aku
benar ku kehilangan mu
wajah mu hari hari bermain
di fikiran ku sayang
 

[ Chorus ]
Kini ku jatuh dan x bermaya bangun
untuk kembali hidup setelah
tiada diri mu aku buntu dalam hidupku


Dan kini diri ku mati
membisu lemah tak bermaya
sayang aku rindu kamu . .



Kini ku jatuh dan x bermaya bangun
untuk kembali hidup setelah
tiada diri mu aku buntu dalam hidupku

Hari ni ( Semalam la senang cite ) Kalah ngan Ikie men 2 game ! adessh

Petang semalam aku ngan ikie berentap men bowling and last2 si ikie ni menang . .


atoooyai ! cam ne nih . . hahahahaha . Habes sengal2 badan aku , melecet2 jari akibat asek baling bola menggunakan teknik SWING ! hahaha . 


Ikie , ikie . Ko dapat STRIKE to naseb jeee aaa . Markah kau pun x jauh ngan aku . .  


pasto kalah lagi men game dance . Haaaaissssssh ! terpeleeeot kaki dibuatnyee . .tau la si ikie ni ghoooti menari . Yolaaa kan hari2 practice macam ne x pro budak tooo . . aku ni haa dok ngadap gitaaar . cam no nak beat ikie ni haaa . . atooyaaai ! pOning pakcik ! gahahahahaha . .


Pepepun hary ni ENJOY !!!!!!! 


P/S : Akibat selalu minum air kat starbuck , da rase lain daaa . . lain mintak lain dapat . Maybe cashier da jemu tgk aku every thursday beli air kat stu . . hahahahaha . . adooo den kesaah . .  JEJEJEJEJE . (^.^)

Hari ini ( Semalam la senang cite ) aku belajar benda baru . Haha !

1st , Kejadian berlaku di dalam kelas . Hari ini aku baru tau ada ROTI TIUP ! Gahahahahahahaha ! masa denga to punye la lawak pai terkekeh kekeh gelaak . Rupenye nama roti to yang sebenar benarnye POORI ke PURI . Macam to la . HAHAHAHAHA ! lawak lawak . terkenang kenang smpai balek umah . Ni semua idea Si Syazwan aa nie .


2nd , Aku blajo ckit2 bahase perak . Ayatnya berbunyi "UDOH LE TU , GETIK NO" , Gahahahahahahaha ! aku asek cakap mende to x sudah dari pagi pai abez class pai uma . Sek cakap mondo yang saamooo yoo . . ate mooh la kitee . . hahahaha ! Kite Baaakoooo je hussein ! kahkahkahkahkahkah ! lawaak bebenoo ary ni .

Monday, March 14, 2011

Kawan aku dari kecik . .

Search punye Search Wupe wupenye membe aku ni da couple ngan sorang membe jugak .

Nurse Sama Nurse ! Padan sangat la weyh korang !

Besssst je tengok . Kebahagian orang lain ni bile kite dapat tengok , kite sendiri pun rase seronok and happy

well , membe muke jambu cam girl , ramailah gadis2 cuba mendapatkan beliau . Hahahaha :)

Ape pe pun to my kawan dari kecik ASH , Semoga berbahagia weyh .  Muke korang Sepadan Doh !

Ada rezeki ! hehe ~

Buhsan .

Seperti orang kehilangan Duit syiling dari tabungnyaa . .

Brader depan aku ni tgh syiiiok call aweeks beliau ( fikri , untung aaa )

perut saket . Mood tada baik . ggghh . . .

Maybe im in a difference life

Pagi ni mood aku hilang tah kemana . Melayang layang pemikiran . Tah la . Tatau aku fikir ape skang .

Tetibe terlintas cerita COLD dalam hidup aku neyh . Selama ni aku jadi BATU .

Lambat bertindak . Tengok . Tah ape aku mengarut ni . .  =(

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . . . . .

Tade mo0o0o0o0od aaaa na buad assignment . .  Bluuuurrrrrr =.="

Friday, February 4, 2011

Hari ini . .

Maybe I City ?

Yela kan , aku da na futher study so xleh na enjoy sgt2 lepas nie . Alhamdulillah berkat pencarian aku dan abang aku , akhirnye dapat gak . Thanx so much pada abg aku yang da banyak tolong aku . You're the best brother lah !

Semalam hangout ngan Buda2 ni ( Ikie & Ajib ) , Gilo2 kepala dibuatnye . Begambar sakan pai x henggat dunia . hahahaha .

Alamak , Got to go la . Na solat Jumaat . ;)

Aisar Zain Dean - Cover Lagu Syeera Sunders - Masih .

Tuning B .



Credit To Amal . ;)

Tuesday, January 4, 2011

Masih By Syeera Sunders ( Original )

Standard Tuning E .



D , bm , g , a , d

kau adalah milikku, tapi itu dulu
aku telah pergi meninggalkan dirimu
kerna aku tak tahan dengan sikapmu
yang tak pernah memikirkan rasa di dadaku

em , a , d , bm

tapi kini ku sadar
aku masih perlukanmu

em , a , d
aku sesal akan semua

em , a , d , bm ,
kini aku berharap
kau bisa kembali padaku

em , a
ooohhh

d , em , a , d
memang aku yang bersalah
dalam percintaan kita

bm , em , a , d
oh kau, kekasih hatiku
maafkanlah aku

d , em , a , d
ku tahu ku yang bersalah
dalam percintaan kita

bm , em , a , d
oh kau, kekasih hatiku
maafkan aku atas semua

em , a , d , bm , em , a , d

oooooooohhh wuhuuu uhummmmm mmm . .

( Mohon Untuk Di Share Syeera ) .

There was an error in this gadget