BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Sunday, October 16, 2011

Kucing Kampung , Kucing Campuran Parsi & Kucing Parsi . :))

Aku neyh memang pecinta kucheeeeeeng ! tapi to0o0o la die punye Uk Uk aku xleh bau . . nanti pening3x pasto loya . . heh ~ why3 ? sbb imaginasi aku kuat . Nanti na makan ke minum ke teros terbayang . HAHAHAHA .yeaaak ~ hehe . Aku bela 3 ekor kucing . 1 Kucing kampung and yang lagi 2 kucing campuran parsi . Kucing kampung yang aku bela ni name die PUTEH and suke merengek bagai nak rak . Kalau adek aku balek uma , waaaah ! die la paling ngade2 . Nak DOKONG jeee . Lau aku usik memang bising ah mulut die . Ekor die pun xleh pegang nanti die bagi pakej CAKARAN maut . HAHAHA . Kucing Campuran Parsi yang aku bela to nama die BUBU & BELANG . BUBU ni suka tidoooo memanjang and satu special die ni tido mesti kua AIR LIUR . Peeeelik kot . Selalu manusia je tido kua air liur . HAHAHAHA . and die ni makan KUAT sangat . Yang BELANG ni plak suka manje2 , bulu die tebal , BUNCIT and tekedek2 lau lari . HAHA . BELANG kucing kesayangan aku sbb die suka jilat ibu jari , peluk ibu jari aku . waaaah . . MANJE NYEEE ! lol . . :))

KUCING KAMPUNG :
oke . 1st kucing biase ( salah satu kucing yang aku nga bela skang ) kucing ni biase sangat kite nampak kat kedai makan , tepi jalan , kat taman kan ? biasenye kucing ni hidup die memang begitu mencabar sebab terbiar dan kene survive sorang2 dalam hidup . meh tengok ah pixx kucing kampung ( korang da tau en , tapi aku na letak gak )

eeeee COMELNYE ! hahaha . Suka kucing warne ni ! jarang na nampak kat malaysia kucing kampung yang betol2 cantik bulu die and terjaga . kan3 ? :))

KUCING PARSI ( PERSIAN CAT ) :
oke 2nd Kucing PARSI ( PERSIAN CAT ) . Kucing ni je harga bole masok beribu ringgit . Kucing je , tapi harga kalah sebijik PSP & PS2 . HAHAHA. Dasat x dasat la kucing parsi ni kan . Aku bukan x suke cume kadang2 geram tengok muke kucing parsi ni . Cam x puas hati je en ? cam kerek je muka die ? HAHAHA . tapi tetap comel walau un kadang2 mengundang rase na tepooook muke die . hehe . kucing parsi memang sinonim dengan muke penyet . ( aku x kutuk ha , memang betol kan  ? ) . . Kucing parsi pakej dengan muke kerek . . TADAAA ~ heh 

Bulu die , pemakanan die memang kene betol2 jaga sebab na bagi nampak bulu die cantik . Kan ? HARGA PUN CANTTTTIIIIIKKKK sangat2 . . Hahahaha . eeee ! :))

KUCING CAMPURAN PARSI ( MIX PERSIAN CAT ) :
oke 3rd Kucing campuran parsi plak . Kucing ni aku tengah bela skang ( nama dowang BUBU & BELANG ) .Bapak dowang ni dulu kucing parsi . Lepas da Uk Uk ngan kucing kampung so jadi la MIX . HAHAHAHA . Bulu die memang sebijik cam kucing parsi cuma MUKA die je x ikot kucing parsi . Muka Kucing Campuran parsi ni ikot muke kucing kampung . X percaye korang leh cari MIX PERSIAN CAT . Ni ha jap aku tunjuk gamba kucing to . . 
See . .  Bulu die seakan2 sama ngan kucing parsi tapi muke . .  memang x ikot la . ( MEME AR ! haha )

So itu je la entry untuk hari ni . Sorry aku x upload pixx kucing aku ( PRIVATE AND CONFIDENTIAL BEB ! ) hahahaha . So sayangi kucing2 di malaysia ni and hentikan penderaan terhadap kucing dan binatang lain . What comes around goes around . Betolke ayat aku ni ? haha . HENTAM JE LA . .  :))

Tuesday, October 11, 2011

The Secret Life Of Chan: Linkies

The Secret Life Of Chan: Linkies Hammmboiii ~ hahaha

Saturday, October 8, 2011

Disebalik Dirimu


:)) . . ~

Cendol

Denga cite ade cendol feymes kat seremban . Haunting time ! :)) . .

Thursday, October 6, 2011

(^.^) + (~.^) + ( o.O ) = Heee . .

Aku bersyukur dengan nikmatmu Ya Allah .
Aku bersyukur dengan apa yang telah kau beri .
Aku bersyukur dengan rupa yang kau beri.
Aku bersyukur dengan bakat yang kau beri.
Aku bersyukur dengan pemberian dari mu ( Keluarga yang memahami , menyayangi aku ) 
Aku bersyukur kerna kau telah menghilangkan resah di hati dikala hati merana.
Aku bersyukur kerna kau jadikan aku sebegini dalam keadaan sempurna.
Aku bersyukur kerna kau jadikan hatiku mampu setia pada yang satu.
Aku bersyukur kerna kau masih memberi aku peluang hidup untuk meneroka alam dunia ini.
Aku bersyukur kau memberi aku seorang MENTOR yang banyak tolong aku dalam membina kehidupan.

Kau uji ku dengan pelbagai ujian . Kadang2 aku insan yang lemah tidak mampu mengharungi . Tapi ku gagahkan juga kerna ku tahu itu hanyalah ujian mu dan ada seribu hikmah disebaliknya . :))

Mencari sesuatu yang pasti akan bersama ku kelak dan ku harap nanti , kau temukan aku dengan yang benar2 menyintai ku dan berlandaskan apa yang agama islam sudah menetapkan . :)) . .

Segala perjalanan cerita hidup ni aku redha ya allah . Hingga ke akhir waktu akan ku lalui ujian mu . . :)) . .

Sunday, October 2, 2011

Hello October . :))

Jap je da masok bulan oktober.Sedar x sedar je da na akhir tahun.Sangat la pantas mase berlalu.Dan Thanx to allah swt kerana masih lagi memberi kesempatan untuk aku hidup dan menjalani kehidupan di atas bumi yang diciptanya.Kadang2 jalan cerita di atas bumi ni susah nak ditafsir.Kadang2 apa yang kita lakukan mesti ada balasan x kire lah baik atau un jahat.:)) . Allah swt maha kaya dan sentiasa mengawasi pergerakan hamba2nya.

Perjalanan di atas bumi ni x lengkap tanpa kegembiraan.kekecewaan,kepuasan dan cam2 lagi.Kadang2 bila kite gagal sesuatu , ada yang terus berusaha dan ada pula yang mengikut jejak syaitan iaitu PUTUS ASA.Jangan sesekali menjadi tali barut dan sahabat nya kerna ia tidak membawa kita ke jalan syurga.Pasti nanti Iblis dan sekutunya kan gembira bila salah seorang hamba allah swt menjadi tali barut nya ( Iblis ) :))

Kadang2 manusia x pernah puas apa yang mereka ada.Tatkala sesuatu yang SEDANG ada di depan mata pun masih lagi mahu mencari sesuatu yang lebih dan lebih lagi.Kenapa ? itulah sifat manusia.Sering menyakiti dan disakiti.Tapi ku tahu semua ini hanyalah ujian darinya dan ku pohon Ya allah yang maha pemurah lagi maha penyayang , tabahkan lah hati dan kuatkan semangat ku untuk meneruskan perjalanan walaupun kau sudah menurunkan pelbagai ujian terhadap diri aku . Yang perit , yang pahit , yang gembira , yang ceria . Semua di tangan mu . :))

Ya Allah , aku mampu berusaha untuk menjadi yang terbaik , cuba menjadi insan yang tidak meninggalkan kewajiban,cuba mengikut sunah Rasul mu ( Nabi Muhammad s.a.w ) dan berilah sedikit ku kekuatan agar situasi yang sudah berlalu mampu hilang di ingatanku sesungguhnya aku tidak mampu tanggung lagi Ya Allah .

Hello October ! Semoga bulan ini kau dan aku akan berdamping bersama melakukan apa yang terbaik . :)) . .

There was an error in this gadget