BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Sunday, October 2, 2011

Hello October . :))

Jap je da masok bulan oktober.Sedar x sedar je da na akhir tahun.Sangat la pantas mase berlalu.Dan Thanx to allah swt kerana masih lagi memberi kesempatan untuk aku hidup dan menjalani kehidupan di atas bumi yang diciptanya.Kadang2 jalan cerita di atas bumi ni susah nak ditafsir.Kadang2 apa yang kita lakukan mesti ada balasan x kire lah baik atau un jahat.:)) . Allah swt maha kaya dan sentiasa mengawasi pergerakan hamba2nya.

Perjalanan di atas bumi ni x lengkap tanpa kegembiraan.kekecewaan,kepuasan dan cam2 lagi.Kadang2 bila kite gagal sesuatu , ada yang terus berusaha dan ada pula yang mengikut jejak syaitan iaitu PUTUS ASA.Jangan sesekali menjadi tali barut dan sahabat nya kerna ia tidak membawa kita ke jalan syurga.Pasti nanti Iblis dan sekutunya kan gembira bila salah seorang hamba allah swt menjadi tali barut nya ( Iblis ) :))

Kadang2 manusia x pernah puas apa yang mereka ada.Tatkala sesuatu yang SEDANG ada di depan mata pun masih lagi mahu mencari sesuatu yang lebih dan lebih lagi.Kenapa ? itulah sifat manusia.Sering menyakiti dan disakiti.Tapi ku tahu semua ini hanyalah ujian darinya dan ku pohon Ya allah yang maha pemurah lagi maha penyayang , tabahkan lah hati dan kuatkan semangat ku untuk meneruskan perjalanan walaupun kau sudah menurunkan pelbagai ujian terhadap diri aku . Yang perit , yang pahit , yang gembira , yang ceria . Semua di tangan mu . :))

Ya Allah , aku mampu berusaha untuk menjadi yang terbaik , cuba menjadi insan yang tidak meninggalkan kewajiban,cuba mengikut sunah Rasul mu ( Nabi Muhammad s.a.w ) dan berilah sedikit ku kekuatan agar situasi yang sudah berlalu mampu hilang di ingatanku sesungguhnya aku tidak mampu tanggung lagi Ya Allah .

Hello October ! Semoga bulan ini kau dan aku akan berdamping bersama melakukan apa yang terbaik . :)) . .

0 comments: