BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Thursday, December 29, 2011

3 day's to go . .

Ya Allah . Aku pasti merindui family aku , kawan2 aku , aktiviti2 aku kat sni . 3 bulan kerja kerja kerja final final final kertas kertas kertas program program program aje la nanti kene mengadap . Uuuuuhhh . . =='

Rase laen da ni , gementar pun ade . Sedih un ade . Tapi xpela 3 bulan je kat sne . Kne sungguh2 ni . =)

Bubui Cherass . . . ~

Thursday, December 22, 2011

Senyum Tak Perlu Kata Apa Apa .

Assalamualaikum dan Hai Hai Hai Hai . Hahahahaha !

=) . Nampak x senyum ni ? hahaha ~ well senyum to kan satu sedekah kan . Even sedekah senyuman bukan satu sedekah fizikal or maksud lain die sedekah yang nampak , cukup sekadar senyum orang lain da happy tgk kite . Senyum memerlukan sikit otot tapi muram memerlukan banyak otot . So which one yang korang pilih ? hahahaha . So senyum x perlu kata apa apa =)

So sorry pada kawan2 yang ade anta mesej kat nombo celcom . Sorry guys , no celcom xkan digunakan wat mase ni . So if korang da bace TAKLIMAT ni , antaq la at nombo max wowkeyh guys . hahahaha . sorry nyusahkan you all ( ade ku care , wakakakaka ) =)

Few days ago hari paling bahagia aku dalam hidup ni . Well , aku da 21 . HAHAHA . Tua ganyut da nie =) . heh , aku ingat parents aku xde la beli kek en so aku wat cam biase je la sbb bezday aku ni sambut ngan family je selalu so aku x rase TEKEJUT if x celebrate . =) . Tup tup mase na makan to mak aku cakap " TADAAAAA , KEK COKLAT " . . hahaha . Tersenyum aku dibuatnye . Mak , Sayang Mak Sangat2 kuat ! =) . Tapi aku makan sket je kan sebab perut tegang + kaki aku rase cam Retak kat bhagian lutut so rase cam susah na gerak . Pape pun aku still happy ape yang Family aku da buat tok aku . =)

Hidup xkan bahagia tanpa Mak dan Ayah . Adek ku , cayang kamo0o0o juge =) .

Jozan !

Sambil2 jalan tengah hari tadi at wangsa walk , aku tedenga sore orang speech kuad giler. Jalan punye jalan . aku tgk " Eh , Zizan ? . . .  Johan ? What the ? "

Wakakakaka ! happy giler do0o0oh tgk lawak dowang live depan mate . perrggggghh ! Wupenye Johan ngan Zizan ni tinggi paras2 aku je wupenyeee . . heh ~ im so happy ! cume xdpt begamba ngan dowang je tadi . . arrgh !

Pape un Jozan Foreveeeerrrrr lah weeeeyh !  =)

Monday, December 19, 2011

Kadang2 Manusia Mempunyai Limit Cool Yang Amat Terhad .

Well , lelaki yang lagak cool kadang2 ade limitnye . Limit ape ? limit kesabaran . Ya ! kesabaran to penting tapi apabila sampai ke tahap maksimum , x meletop ? hahaha . same macam kalau bakar kek la kan , lau telebih preasure x berkecai kek to ? hahahaha .

Kat sini aku na tepet entry berbaur kesabaran yang telah mencecah limitnya . kadang2 kite act sangat baik pada orang , kite kene kite rileks , kite kene kite cool lagi , kene lagi kite cool lagi siap senyum lagi , kene kene kene lagi berkali kali kali kali , still boleh senyum . Dah kau ingat orang yang cool ni ROBOT ? boleh tahan cool selamanya ? HAHAHA . ofcourse lah lama2 orang yang act cool ni pasti MARAH bagai perang antara negara ROME dan juga GREECE ! hahahaha .

Kesabaran manusia boleh dilihat dari segi fizikal , mental atau cara lain . Apabila hilang sabar , marah la jawabnye kan ? but x semua lelaki yang hilang sabar MARAH . kadang2 lelaki yang da hilang sabar ni pasti die buat camni -->

1- Buat xtau ngan kowang
2- Endah x endah ngan apa yang korang sampaikan
3- MERAJUK ofcourse lah sebb die sayang kau , kau bagi die hilang sabar . Memang berangin la
4- Korang pujuk , susah die nak accept sbb pe , sbb ko da betubi2 bagi die hilang sabar ngan korang
5- JEMU . Jemu to tepulang pada masing2 . If lelaki ni rase nak lagi kat kau , memang die tunggu la cuma die juz nak merajuk and nak kowang pujuk dowang kaw2 punye . If setakat pujuk cam nak xnak memang xde la die na baik . Korang x XPRESS camne die nak elok . Kau ingat die machine putar2 terus OKEH ! hahaha

So terpulang pada korang yang nga becinta ni . If korang sayang die , buat lah yang terbaik . If endah x endah maka endah x endah la perhubungan kowang . Kalau die asyik3x memberi kau tidak , ape bende uh ? HAHAHAHAHA . .

Sekian , terima kasih . =)

4 : 17 am | Travel |

Pagi dah ni . Ape na buat pun x tau . xkan nak timbang pasu bunge plak ? hahaha . x sempat pulak aku nak share pixx aku & Team Cendol travel g Kellis Castle & Teluk Batik semalam at blog ni . Sempat nanti aku upload .

8.45 am : Well cam biase la rutin kalau g travel aku & Mamat a.k.a Abang Irwansyah ni je la yang cari jalan and borak2 . Lagi 2 budak ni konpem mesti punye bantai tidoq kat blakang . da cakap jangan bejage malam tapi nak gak . Nasib la time benti at R & R to kowang bangun . Hahaha . Lapa kan ? lapa baru bangun . Cantik pangai kowang . Syuuukeww2x . . hahahaha

Sampai je Kellis Castle to , cuaca panas terik kud . Matahari mencanak atas pale + suhu die pwwwwweeeh . Lau letak telor ngan burger atas kpale ni , memang masak teros . xyah dah na goreng2 . HAHAHA ~ =) . Harga termasuk 4 owang skali 16 hengget . wow ! xpe la , asalkan dapat masuk and terjah itu istana . Seperti yang dijangkakan , istana to unik cam bangunan yang aku pena g at melaka to . Church hape namenye x ingat . Unik and fantastic . Yang Kellis ni lagi Unik . Siap ade terowong lagi . Sane sini jalan rahsia dia . Bdak2 ni bagitau some of people yang pegy sni ade nampak mende yang sp0o0o0oky2x . But itsokayh , kami datang nak tgk istana Tuan William je . Heee =) . Paling menarik bile aku da sampai tingkat atas skali . wuwwwih ~ gayat kuuud . Rase pitam 2 saat . HAHAHAHA . Ape pun puashati dapat jejak kaki and tgk sendiri istana William ni . =)

Then after da pusing2 , golek2 , terbang2 , terjun2 at istana william to ktowang gerak ke teluk batik . Cuaca time to mendung kud . Memang da rase nak ujan dah . B4 ktowang pai at teluk batik , singgah sat minum air kelapa . Aku un xtau nape aku ngidam sangat air kelapa dari start gerak nak ke destinasi . HEHEHE ~ =)

Sampai je sini , aku g tunaikan ape yang wajib dulu then sambung aktiviti ktowang . Bdak2 ni melepet jap at tepi and OFCOURSE lah orang yang bawak keta ni nak rehat jap =) Smntara tunggu dowang rehat , aku capai Canon ***D then terus turun at pantai . Snap sane sini . Cam2 gamba aku dapat . Paling best dapat snap muke cam nikita willy . HAHA ! pelik ah skang ni . Pantang nampak tudung berstyle je mesti cop najwa latif , najwa latif , najwa latif . Pelik aku . HAHAHA .

Pas je da snap2 gambar , dak2 ni decide nak pegi minum jap . Smpai kedai je aku order air . Yang bestnye x menahan sini cawan BESAQ NO ! hahaha . Puas hati giler minum teh tarik cawan besar . Fuuuyh ! nikmat die , halamak ai . cam hirup buih di lautan teh tarik . Hehehe =) sambil minum to usha2 gak gamba yang da snap .

Hujan turun renyai2 mase uh . NASIB dapat snap banyak gamba . Atleast ade la sumthing na tgk bile pai umah t . And kami pun redah la hujan yang lebat tu . Memang x nampak jalan kud . Wisau gile . Ngan farez bawak kete cam too fast too furious nye . Halamak , gugur paru - paru aku . HAHAHA . Singgah sat kat Pam minyak beli somthing tok ilangkan ngantok . Semua lapar rupenye ! hahaha . After da kruuuk kraaak kruuk kraaak . Ktowang teroskan perjalan balek ke selangor . HAHA ! sempat lagi begamba tepi sawah . Act , aku yang mintax lau x dowang da jalan teruuus je . Heee .

Then after da begamba sume ktowang teruskan perjalanan and syukur alhamdulillah kul 7 lebih kami selamat sampai ke rumah masing2 . =) . Farez cakap jangan open mane2 percutian sebab t aku mesti akan ajak dowang . HAHAHAHAHA ! 

Credit to all member's . : Mamat , Aku , Fareez & Mad Y . Perak , See ya ! ^.^ .

There was an error in this gadget