BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Monday, December 19, 2011

4 : 17 am | Travel |

Pagi dah ni . Ape na buat pun x tau . xkan nak timbang pasu bunge plak ? hahaha . x sempat pulak aku nak share pixx aku & Team Cendol travel g Kellis Castle & Teluk Batik semalam at blog ni . Sempat nanti aku upload .

8.45 am : Well cam biase la rutin kalau g travel aku & Mamat a.k.a Abang Irwansyah ni je la yang cari jalan and borak2 . Lagi 2 budak ni konpem mesti punye bantai tidoq kat blakang . da cakap jangan bejage malam tapi nak gak . Nasib la time benti at R & R to kowang bangun . Hahaha . Lapa kan ? lapa baru bangun . Cantik pangai kowang . Syuuukeww2x . . hahahaha

Sampai je Kellis Castle to , cuaca panas terik kud . Matahari mencanak atas pale + suhu die pwwwwweeeh . Lau letak telor ngan burger atas kpale ni , memang masak teros . xyah dah na goreng2 . HAHAHA ~ =) . Harga termasuk 4 owang skali 16 hengget . wow ! xpe la , asalkan dapat masuk and terjah itu istana . Seperti yang dijangkakan , istana to unik cam bangunan yang aku pena g at melaka to . Church hape namenye x ingat . Unik and fantastic . Yang Kellis ni lagi Unik . Siap ade terowong lagi . Sane sini jalan rahsia dia . Bdak2 ni bagitau some of people yang pegy sni ade nampak mende yang sp0o0o0oky2x . But itsokayh , kami datang nak tgk istana Tuan William je . Heee =) . Paling menarik bile aku da sampai tingkat atas skali . wuwwwih ~ gayat kuuud . Rase pitam 2 saat . HAHAHAHA . Ape pun puashati dapat jejak kaki and tgk sendiri istana William ni . =)

Then after da pusing2 , golek2 , terbang2 , terjun2 at istana william to ktowang gerak ke teluk batik . Cuaca time to mendung kud . Memang da rase nak ujan dah . B4 ktowang pai at teluk batik , singgah sat minum air kelapa . Aku un xtau nape aku ngidam sangat air kelapa dari start gerak nak ke destinasi . HEHEHE ~ =)

Sampai je sini , aku g tunaikan ape yang wajib dulu then sambung aktiviti ktowang . Bdak2 ni melepet jap at tepi and OFCOURSE lah orang yang bawak keta ni nak rehat jap =) Smntara tunggu dowang rehat , aku capai Canon ***D then terus turun at pantai . Snap sane sini . Cam2 gamba aku dapat . Paling best dapat snap muke cam nikita willy . HAHA ! pelik ah skang ni . Pantang nampak tudung berstyle je mesti cop najwa latif , najwa latif , najwa latif . Pelik aku . HAHAHA .

Pas je da snap2 gambar , dak2 ni decide nak pegi minum jap . Smpai kedai je aku order air . Yang bestnye x menahan sini cawan BESAQ NO ! hahaha . Puas hati giler minum teh tarik cawan besar . Fuuuyh ! nikmat die , halamak ai . cam hirup buih di lautan teh tarik . Hehehe =) sambil minum to usha2 gak gamba yang da snap .

Hujan turun renyai2 mase uh . NASIB dapat snap banyak gamba . Atleast ade la sumthing na tgk bile pai umah t . And kami pun redah la hujan yang lebat tu . Memang x nampak jalan kud . Wisau gile . Ngan farez bawak kete cam too fast too furious nye . Halamak , gugur paru - paru aku . HAHAHA . Singgah sat kat Pam minyak beli somthing tok ilangkan ngantok . Semua lapar rupenye ! hahaha . After da kruuuk kraaak kruuk kraaak . Ktowang teroskan perjalan balek ke selangor . HAHA ! sempat lagi begamba tepi sawah . Act , aku yang mintax lau x dowang da jalan teruuus je . Heee .

Then after da begamba sume ktowang teruskan perjalanan and syukur alhamdulillah kul 7 lebih kami selamat sampai ke rumah masing2 . =) . Farez cakap jangan open mane2 percutian sebab t aku mesti akan ajak dowang . HAHAHAHAHA ! 

Credit to all member's . : Mamat , Aku , Fareez & Mad Y . Perak , See ya ! ^.^ .

0 comments:

There was an error in this gadget