BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Sunday, January 22, 2012

Pernah denga lagu KU BERTANYA ? seyes best =)

Well , lagu ni aku terdenga tawun 2009 kut . time to aku nga practical . Pas abes je wat keje aku rehat jap , ukak tenet , tot tet tot tet punat keyboard . Tetibe aku terKLIK video lagu KU BERTANYA ni . 1st denga cam " Alahai , pe la slow sangat " . pastoh denga punye banyak kali , skali sangkuuut daa . . HAHAHA . Lagu ni bole bawak tido . Siap set REPEAT lagi track lagu KU BERTANYA ni .

Try la denga lagu ni . KONFEM suke . heeeee ENJOY  >>>




| Aizdean Cullen |

Saturday, January 21, 2012

Selamat pengantin baru My Ex =)

Dia yang pernah menjadi sebahagian hidup aku dulu , kini sudah menjadi milik orang sepenuhnya .
Jadi isteri orang , bakal menjadi emak kepada anak2 mereka . Kenangan antara kita sentiasa tersemat di hati walau perit dan duka kau ada tinggalkan . Jangan risau , aku da maafkan segala salah kau pada aku . Jodoh tidak memihak pada kita dan ada hikmah kenapa kita tidak sehaluan dan tidak bersama . Walaupun kau pernah mengkhianati cinta ini , itu cerita lama . Semoga berbahagia kau disamping suami tersayang . Hidup kau sekarang sudah selamat dari maksiat dan sebagainya . =)

Well , aku x terfikir lagi na berumah tangga . sebab nak kejar ilmu agama , ilmu belajar , nak stabilkan kewangan , nak sara keluarga dulu dan cam2 g ah . HAHA . betol , nanti korang x enjoy kalau cepat2 kawen tapi kalau da sampai jodoh da memang ditetapkan oleh Allah swt , kawen jugak aku nanti . But for sure , sekarang untuk perbetulkan semuanya . =)

Hmm . act , aku dalam dilema doh . adeeh . sadis betul . ape aku buat semua x jadi , apa aku try lakukan semua x di hargai . mana silapnye aku ni ? mana salahnya langkah aku ni ? ya ALLAH , aku akan terus tabah mengharungi ujian mu walaupun ia seberat batu besar yang perlu dijinjing . ='| . Seyes , kadang2 aku jeles ( biase je jelesnye ) tgk orang bercinta , masing2 menghargai usaha masing2 , masing2 memberi apa yang sepatutnya , arrgh ! jadi bebal otak aku lau fikir bende ni lame2 . .

but itsokayh , hidup ini umpama cerita . kita xtau apa akan jadi CHAPTER yg akan datang . Akan aku terus membawa diri , tabahkan perjalanan . Jika tiada jodoh ku didunia ini , temukan aku dengan bidadari mu ya ALLAH . sesungguhnya dunia ini penuh dengan manusia yang FAKE . Jika ada , maka berilah aku petunjuk dan langkah untuk aku mendapatkannya . Semoga perjalanan itu mendapat keredhaan dari mu . =) . Amin .

Tuesday, January 17, 2012

Yeay ! Heppiiiii =)

Yeay ! die x jadi kerja kat tempat lain . rase cam heppi giler plak . Yela , lau partner LI aku ni pindah x best la jawabnye . Yela , cam abang aku ade team2 die kat office ni , so bile partner aku ni ade so die jadi team aku la . . hehehe . atleast ade jugak membe baya2 aku =)

Penat sbb tadi aku ngan partner aku ni  same2 godah pc sebab komponen itu ini x jalan . WARRGH ! time2 nak format to leeeeeee semua nye nak rosak . Kepale aku naik peninggg + lapar pulak to0o0o . . Hidup ni Koje koje koje . . HAHAHA . nak cari kayu , nak cari kayu . heh , dialog LABU LABI .=)

Ohh yea . Aktiviti arini maybe pegy main ball berat a.k.a BOWLING with team SOIT . Ade aje kejenye tiap petang .  Eh , loceng jam at office ni da bebunyi leee . Got to go0o0o0o0o . =D . .

| Aizdean Cullen |

Officemate aku na blah da . . adessh . . =(

Oh . tadi mase tgh tanda kertas sambil2 borak ngan officemate aku , die cakap esok die na interview keje . Oh man , aku na terkesima jap . Nanti tinggal aku sorang la yang kene handle koir + kerja + and mesti x best da xde die . hu3 . . tapi xpe la harap2 kerja yang die nak to die dapat . GOOD LUCK awak . nanti da kerja jangan lupe balek KOLEJ balek . hohohoho =)

Tentang die : die ni sorang yang rajin gile . Aku yang laki ni pun malas na bukak2 pc , die perempuan selamba badak je usung pc kehulur kehilir . WOW ! hahaha . aku de talk2 ngan abang aku , abang aku cakap die ni memang rajin . Untung kau bang . hehehe

sambil2 tadi sempat gak search jawatan exec . hmmm . cam best . =) . ingat pas blaja ni nak kerja jap . nak tanggung my baby FLX . hehehe . Nanti papa bubuh design cantek tok baby and papa nak spray RIM baby cuz na bagi RIM baby smart and stylo . Papa skang menghitung hari nak tunggu baby kua . =) .Baby I Love You . . heeee

Monday, January 16, 2012

Membuzy kan diri =)

Bismillah ~

Woaah . Tadi aku rase cam BLUR giler bile assemble PC . Pergh ! aku da xingat susunan dalam motherboard to . Terkesima aku kejap . Tersipu2 depan membe aku . HAHAHAHA . Lawak toi , sampai naek jahanam Motherboard to aku ngan membe aku kerjakan . Bukak pasang hentak picit last2 tinggalkan je . HAHAHA . Jahat la kite doh , rosak habez barang department kite . WAKAKAKA

Atleast aku PRC kali ni xde la sunyi and wat kerja sorang2 . Nasib ade membe aku PRC kt tmpt aku keje . Fuuuuuh . Lega skit . Dapat la aku procd kerja2 FINAL aku . Tapi satu hapah x jalan lagi sistem aku to . HAHAHA . sebabnye aku xde idea camne nak rangke dulu Interface sistem aku to . Heh , sengih je la . .

VOAW ! wat 1stime nye aku banyak bergaul ngan staf2 kat tmpt aku PRC ni . Semua staf aku bedal borak and tegur . Now aku rase selesa sangat , xde la rase janggal bile berselisih ngan dowang . =) . Plus kali ni aku join team KOIR . handle budak2 ni untuk koir konvo ni nanti . So far belum jalan pape lagi sebab tadi baru je kumpul budak . . Dalam list yang da kumpul tadi kire ramai jugak laa . . HAHAHA , layan la dowang rul , x sanggup aku . WAKAKAKAK

Wish me luck untuk FINAL aku nanti =)

Aizdean Cullen .

Now its over , ,

Satu keputusan da diputuskan untuk aku dan dia . masing2 akan membawa haluan masing2 and yang pasti doa untuk dirinya agar dia dapat lelaki yang lebih baik dari aku and semoga lelaki tersebut dapat membimbing dia ke jalan agama , dunia dan akhirat .

well , apa yang pasti aku akan teruskan kehidupan ni . Walaupun macam2 dugaan yang datang , itu pasti ada hikmahnye . Hmmm . Bermula la balek kesunyian , tapi its better dari menangung sakit hati dan terasa , yet it still HOT bile dikenang . HAHA . ape la aku ni =)

Awak , even awak x bace apa yang saya tulis ni saye harap awak akn teruskan kehidupan , blaja rajin2 and cuba berlajar berusaha sesuatu untuk orang yang tersayang . Ya saye tau kawan lagi penting , kawan segalanya . IF awak da kawen , kawan ke yang bantu masalah rumah tangga awak ? saya x salahkan kawan awak , asal pandai jaga hati and bahagi masa pun da memadai . Saye tau and saye nampak KAWAN awak adalah segalanya . Nyawa awak serta awak boleh MATI kalau xde dowang , tp ingat la one day awak akan berumah tangga and kawan masih pentingkah ?????? dari pasangan awak ?

renung2kan dan selamat berubah ke arah kebaikan . IF kawan2 awak cakap saye salah itu dan ini , saye x kesah sbb saya pernah bercinta dengan awak dan saye tau apa yang perlu awak ubah . CINTA dan KAWAN cara exposenya lain so konfirm2 KAWAN awk tunding salah datang dari saya . Well , saya skit pun x kan amek port . =)


Sunday, January 15, 2012

Aku mintax kau bagi keputusan . Aku da penat sangat . . .

So memandangkan aku da lame simpan . so da tibe masenye aku na luahkan . but 1st aku juz nk bgtau yang aku xkan bgtau at kau . bia kau bole fikir sendiri . Act aku rase cam aku ni tunggul and ape motif aku ade dalam hidup kau means ape gunanya aku ade dalam hati kau if kau buat aku cam tunggul . =)

1st . Aku nak tanye tapi aku rase malas sebab aku da penat . So aku tanye kat diri aku sorang2 je la . Ape ade dalam perhubungan antara kau dan aku if kite act langsung bukan macam bercinta . Act aku terkilan gile wei kau datang sini kau xnak jumpe aku . PERGGGGHHH ! 2 kali aku datang cari kau , ok fine kau bagi alasan . aku telan je laaa . .

2nd . aku terfikir jap , sebenarnye kau ngan aku ni xde pape ke ? ke aku ni teman untuk kau bosan je ke ? untuk kau hilangkan sunyi kau je ke ? seyesly aku memang terasa sangat ngan ape kau da buat . Aku bukan nak cakap kau pentingkan membe . Itsokayh , aku faham to membe BAIK kau . tapi atleast xkn xde mase nak jumpe aku ? ke ko memang malas or memang xnak jumpe aku ? aku x mintak bejam2 aku mintax bape minit pun jadi . Xkan aku kene start cakap na JUMPE KAU SANGAT2 . Xkan aku sorang2 nak beriya2 ? kau ? senyap je ? nak kene ketuk macam tukul ngan pahat ?

3rd . Seyesly aku da pendaaam lame sangat da ngan pangai kau . aku simpan elok2 , aku slow down , cool ngan ape segale yang pena kau buat . BUT untuk kali ni , aku da rase meletup . Skarang aku tanye kau la kau nak aku lagi or xnak ? kalau kau xnak kau cakap awal2 . Aku teseksa hidup camni . Kau buat aku cam TUNGGUL !

Aku da rase sangat2 penat ngan semua ni . aku tau kau cantik tapi jangan la kau buat aku camni . kau xnak kau cakap skang . ke kau nak aku setepek kat kau dulu baru kau cakap . . Aku x kesah if kau ade minat laki lain , kau nak laki lain , kau na becinta lelaki yang lebih FAHAM kau . Aku mintak satu je , KALAU KAU NAK SEMUA TU TOLONG LEPASKAN AKU . . .

aku xkesah la kau nak cakap aku ape ke cam to ke cam ni ke . . aku fedup sangat2 . kau anggap aku cam xde pape je en ? perrgghh . .  memang sakit ngan ape yang kau da buat tooooh . kau ngan yang lepas sameeee je ah . . x bhenti2 sakitkan hati aku . .  ='| . .

aku harap kau cepat2 la bagi keputusan kau . xkesah la kau na cakap aku ngade2 ke ape ke tekinja2 ke , aku nak kau cakap keputusan kau je samada kau na stay ngan aku g or kau bole lepaskan aku . .

Thanx and mengharap JAWAPAN yang cepat dari kau . .

Aizdean Cullen

Aku tak kesah untuk tahun 2012 . =)

Assalamualaikum . Yeaaa . Itu la entry aku untuk kali ni . walaupun maksud die cam tah pape . HAHA

Untuk tahun kali ni hati aku da bole terima perubahan apa yang aku da azamkan .Contoh nye aku da x take hard bende2 remeh , aku try besikap cool bile situasi genting / xbest / bercelaru datang . Thanx Allah sbb bg aku semangat ni . =)

Sekarang ni apa yang datang aku anggap bende to senang je . If mende to try nak serabut kan hati aku , aku tolak slow2 dengan senyuman . Aku anggap cam bende to x perlu tuk difikirkan + buang masa . HAHA . Memang skang ni lau aku cakap x kesah memang hati aku un lega . yg penting bukan cam dulu la . Selalu take hard bende2 remeh . =)

Insyaallah perubahan ni akan dikekalkan .

Btw Ayah , Emak . Thanx for the FLX . Abang xtau camne nak ucap terima kasih yang boleh menggambarkan TERIMA KASIH YANG BESAR kat percakapan abang ni . Sayang mak dan ayah pada abang sangat2 abang hargai . Bukan sbb FLX , tapi sbb mak dan ayah pentingkan keselamatan abang dan itu sangat2 wat abang gembira + terharu .

I LOVE YOU GUYS . Eventhough xde sape yang nak hargai abang , Mak Ayah da complete wat abang rase dihargai . =) .

Selamat malam .

| Aizdean Cullen |

Wednesday, January 11, 2012

Ape aku nak letak kali ni ? haha . xde motif untuk post entry baru =)

Haha . eh biarleee aku nak gelak sorang2 . Nak gelak gak leteeeeeeww . Haha . wait a minute ! itu bahasa trend skang kud . Ramai dak2 baye bawah adek aku pakai ayat uh . mostly la . HAHA . seyes mesti ade ' LETEEWWWWWWW " . aloh3x , anjenye bahasa awak ni adek . rase nak senyhum3x campai nampak leshung batu je . HAHA . btw best gak le bahase ni . Nak tiru leteeeew . .  MUAHAHA =D

SO untuk hari ni aku stop main coding untuk software bernama VB ! sbb penat aku cube x jadi je manjang kan . Hu3 . . i need a SIFU OF VB ! aku and abang sdare aku da naek JEM pale jembul ni . Kalau boleh tarah jadi air sirap , da lame da tarah . muehehehehe  =)

so entry kali ni hanya lah tok lepaskan keboringan semata2 semasa berada di OFIS . HAHAHA . nak tiru leteeeeeeewwww . . . =P

Aizdean Cullen™

Friday, January 6, 2012

Ya allah , Jika . .

Jika engkau sayangkan ku , tariklah nyawa ku jika itu yang sebaiknya dan jika kau masih memberi aku pelunag untuk brubah dan membaiki kesilapan yang lalu , engkau kurangkan lah ujian mu terhadapku  .

Amat perit , seakan2 jantung aku begerak lemah . Selera makan dan minum ku hilang . Merokok apetah lagi . Adekah ini petanda untuk kau mengambil aku ?

Ya allah ya tuhanku , Aku mohon padamu . Kau kembalikan lah kehidupan ku yang dulu . . . ='(

Wednesday, January 4, 2012

Demam panas . . .

Sehari before aku nak L.I . Pagi senin aku kene demam panas , sakit otot , pening , batuk. Seyesly aku ingat ni demam biase en . So aku juz take soluble je la . Then pagi selase to aku tgk still x ubah pape . Maken saket ade ah . Then aku amek Panadol . Malam to demam aku menjadi2 . Mujur la ade seseorang ni hantar aku g klinik malam to . Doc cakap aku memang demam kaw2 punye , tekak merah , semua la yang pasal demam die cite . Yang best nye doc to cakap " saya akan bagi injection kat you " Whaaaat ??????? aku da la alergic JARUM ! waaaa . .  Aku ckap alek " Doc , kalau x enjet xleh ke ? bole bagi pil biase ? " Doc to pandang aku ngan wajah sinis lagi garang and die terus cakap " mane boleh . Kalau x macam mana nak elok " kata2 die sungguh skema . Lantas die suh aku baeng .

Ape yang aku bole bwad sengih jeee laaa . . After die da enjet to , aku jalan cam orang baru pas sunat . Wakakakakakakakaka ! hmmmmm . . Alhamdulillah , pagi rabu ni aku da ok sket . Aku rase dalam dunia ni aku ade die and Family je yang care bile aku sakit . Thanx You all . .

Pesanan Ikhlas : If awak da x nak saya , cepat2 bagitau yea . Sya hanya menanti jawapan awak . Tolong jangan hilangkan diri before aku terus terang . Atleast saya x tergantung . Ok . =) . .

Full of respect if awak terus terang . Sebab sy tau cara awak da menampak kan awak bosan ngan saye . Ape awak kate arito . Kalau ade jodoh ade la . Abez apa yang kite bina ni bukan takdir untuk kite bersama ? Agak best kata2 awak to . Okeyhzzzz . . =)

There was an error in this gadget