BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Sunday, October 13, 2013

PC + L.O.V.E + GAMES = Versus ?

Assalamualaikum dan hi !

1st of all aku ni act bukan seorang gamers yang tegar dan juga seorang gamers yang suka cite gameeee sepanjang masa . Hahahahaha ! but one day , after sejarah ini berlaku aku terus jadi seorang gamers SINGLE PLAYER yang tegar . Dota dota saya x main sebab lagi HARDCORE SUPER melalaikan . HAHAHAHA ! Bayangkan game single player je da buat aku tercongok depan PC ni lama apetah lagi kalau game pesen cam DOTA tu . Hak3 ~ XD

Ditambah pulak line tenet yang ok + kaki surfing maka betambah HARDCORE dan SUPER RAJIN nye aku mentorrent semua game tu . Ahaaa x lupa juga TRAINER . Selalu membantu aku di waktu susah . Mih mih mih mih . Al kisah aku kenal sorang budak ni memerangkap STAFF MATE IT SEGi dan baru aku tau die jugak kaki game SINGLE PLAYER . So dalam waktu kerja tu , 8 jam sehari tu kalau ade je skit masa konfem GAME , GAME , GAME dan GAME . Senior aku pun da naik muak denga . HAHAHA . And kalau ktowang STRESS , after je Boss dan SV chauw maka bermula sesi GO GO GO di dalam IT DEPARTMENT . hehehe =)

Tapi perasaan x ade orang yang GILA GILA JATUH CINTA dengan CPU , HARDWARE , COOLING dan sebagainya dan ade jugak orang yang GILA GILA CINTA dengan pasangan . Tapi how about orang yang GILA CINTA dgn pasangan + GILA JATUH CINTA dengan CPU ? Apa result ? Result nye OTAK KORANG BEGEGAR ! hahaha . Sbb situasi ni mmg ada jadi . Apa situasi nye ? pikeee la sendiri .

^___________^

Tuesday, August 20, 2013

And thats the end ( Pukul 3 45 )

Hi ! =)

Sebenarnye aku xleh tido ni . mata aku sangat segar2 tapi badan memang sakit2 la sbb x ckup rehat . gileeeeeee mmg siang tadi pun nak terumbang ambing aku berjalan . macam orang mabuk pun ade . Haha ! Sedih hari ni kene buli ngn 2 staff chinese . Boleh pulak si membe die ni nak kenen2 kan aku . Giloooooo ke moi . . Mau Bapak die perambat aku gune LIMAU . hehehehe =)

So sambil2 nga nak menaip ni aku denga lagu YESTERDAY from TONI BRAXTON . Lagu die mmg maksud kedalam dalam dalam lagi kalau boleh . hehehe . Yang best lagu yang dicover ni mmg osem sbb lenggok laki tu perrrgh ! bukan senang nak buaaaat . . aku berkali2 cuba banyak kali terkucil . . hehehe . .  tekak aku ni da la x sehat lagi , pastu bantai lagu tinggi n lenggok . Ummppph ! makin berbatok2 aku . .

pergh ! kabur da mate aku nak menaip ni . . hahahaha . aku xde kerjeeeee . . so cari la kerjeeeee .  . =)

Selamat malam

** there's no more you and i **

Tuesday, July 16, 2013

Ramadhan II

Assalamualaikum dan Hi Guys ! ^^,

Arini punye aktiviti aku & JB's Jumpe sound engineer ( namanya amen ) .  macam2 nasihat gak la aku dapat and serba sedikit pengalaman dari die . Walaupun kejap tapi okay what dpt gain skit2 ape yg die cuba sampaikan

Apa yang menarik masa recording tu , die ade tunjuk skill die buat dubstep / gameboy mixing song . Terbaek beb sebab 1stime tgk depan mata . HAHAHA ! nampak x jakunnye kat stu . Dak2 JB's lain pun tercengang tengok . Hehehe ~ Amin sendiri mengaku kalau chord2 gitar ni die xtau but untuk compose and mixing die boleh .

Dalam 4 jam duk dalam studio . Record , layer , record , layer , cut sane sini , add sane sini n lastly lagu tu da jadi cam lagu KRU . HAHAHAHA ! cam kru ade cam 1M ade . Pasni ade lagi session untuk mastering pulak . Hadoooyh , da la esok kerje ~ hahahaha , lagi mau bantai record lagu . Lagu yang di MASHUP kan ktorang amek lagu SUARA KU BERHARAP from HIJAU DAUN and WE ARE YOUNG from FUN . Bayangkan camne lagu melayu yang slow ni campor ngan lagu catchy band FUN ni ? HAHAHAHA

So akan ada session kedua * MASTERING * akan di jalankan =)

Thursday, February 28, 2013

Goodbye KeKo , Welcome Back BABY WHITE ! =)

Assalamualaikum & Hi !

sedar x sedar kan , da 2 minggu KeKo bawak aku ke sana ke sini and performance KeKo sangat terbaik ! Biasenye kereta rent ni orang mesty ingat capuk2 je kan but KeKo yang aku rent ni TERBAIK !

Pecutan best , Minyak Save , Parking senang and paling osem sangat Go Go Go ! =D

So ari da anta KeKo balek ke tuannye and welcome back Baby White ! Home sweet home kan ? kesian kau duk ramai2 dalam tu . This time i wont leeeeet you hurt again ^____^

Thursday, February 21, 2013

Kata kata tu menyakitkan . .

Assalamualaikum & Hi ! =)

We just make it short , shall we ? assume this is only for our life =)

" Sesungguhnya kata kata itu lebih tajam dari mata pedang yang dah di asah "

Pernah denga ayat ni ? And pernah happen dalam realiti kehidupan kan ? OFCOURSE LAH ! hehehe

Kata kata ni kalau da menusuk ke hati , sangat perit gile dari luka yang berdarah . Luka ubat kejap je da ok kan tapi kalau kata kata , memang amek masa la MAK JEMAH ooooi nak elook ~ heh

Apa yang just aku nak smpaikan kat sini ,
Bukan aku cuba tunjuk aku baik . And yeah , manusia beb . Mane pernah lari dari salah . But Salah tu xkan lari kalau kita x perbetulkan .

So , Jaga la kata kata tu ok ?

Simple is worth it better than big explanation ^____^

Monday, February 18, 2013

Chord Jadian Guitar and Piano

Key ni bole main di guitar dan piano =)

D 

D          A
aku suka dia 
Bm             F# 
tapi aku tak tahu untuk 
G            D              Em 
bilang kepadanya jika aku suka 
              A 
jatuh cinta kepadanya 

D                   A 
dia cinta yang pertama 
Bm                F# 
dia yang bisa membuat aku 
G             D                Em 
merasa deg-degan berdebar di dada 
             A 
diam saat mengingatnya 


               D     
bulan tolong katakan 
A           Bm    A 
bintang bantu bisikkan  
            G              D 
kepada dirinya kalau aku mau  
       Em      A 
jadi kekasihnya 

D             A 
aku yakin diriku 
Bm              F# 
nanti pasti membuatnya 
G          D              Em 
suka kepadaku cinta kepadaku 
               A 
dan kita akan jadian 

Chorus   


Sunday, February 17, 2013

Teman Pengganti

Assalamualaikum & Hi

Untuk tajuk kali ni  , tiada kene mengena dengan mereka hidup atau pun yang sudah pergi . Tajuk dia atas adalah teman pengganti aku sementara menunggu Baby White aku keluar workshop .

Aku dapat handle kereta ni dengan baik and makin mudah untuk membuat pusingan U atau pun mencilok cilok di celah celah BUS ataupun LORI . hehehe

ni la kereta idaman aku before aku amek baby white . .


Kembar Alif Sattar ??

Assalamualaikum & Hi !


kat sini korang jangan amek seyes plak pasal kembar alif sattar okay ? sebab penyanyi ni ade iras and mimik muka dia  SEBIJIK cam aliff ~



mula2 aku tgk sape la sama muka cam mamat dalam video ni . Tengok je die sengih cam tu , baru aku ingat , OHHHH BUDAK YANG SUKA WAT MIMIK MUKA . hahaha



and yang terakhir , AKU NI BUKAN GAY OK ! heh ~



btw , enjoy si penyanyi antarabangsa muka seperti ALIF SATTAR ! 







Tuesday, February 12, 2013

Pieces By Jiran's Band

Assalamualaikum & Hi ! =)

skang ni da rajin jenguk sini sebab ni je la tempat nak update macam2 =)

MEMPERSEMBAHKAN JB's bawak lagu Pieces ^______^ Hope Terhibur


Kemalangan Tak Berbau . Baby White masok Worksho . . . =(

Assalamualaikum & Hi

Last friday , satu kemalangan yang aku tak duga kena kat aku . 1st aku bersyukur sebab Allah swt masih sayangkan aku and masih memberi aku bernafas smpai ke hari ini . Hakikatnye , walaupun nampak cam eksiden kecik , tapi TRAUMA die masih lagi aku rasa and nak bawak kereta jauh2 ni pun rasa belum yakin lagi ~

Aku selalu ingat aku ni raja jalan , cilok sana cilok sini . Race ngan kereta lain . Tapi sedar lah , kite ni hanya manusia biasa dan xkan selamanya raja di atas jalan . ~ Aku redha dengan apa yang da terjadi kalau ini sebagai hukuman untuk aku . Aku rela di hukum di dunia dari di akhirat ~

Sedikit jalan cerita bila dan bagaimana aku terlibat dalam kemalangan ni :

Pagi tu aku rasa mengantuk sangat walaupun aku da cukup tido . Seyes aku memang cukup tido and kenapa entah rasa mengantuk sangat2 . Tapi aku da biasa bende ni and banyak kali senanye aku tertido masa memandu . so aku just start kereta and makan skit . Rutin harian aku memang camni .

So aku bawak kereta cam biasa harungi jam skit kat jalan nak menunju ke KL and sampai je HIGHWAY CONNAUGHT , aku terlelap sekejap and aku tersedar and aku skit je lagi nak kereta ape tah aku x ingat then aku da nekad da nak berhenti sekejap untuk lelapkan mata and tah cam mane aku terlelap balik and aku celik je dalam 2 second " BAAAAAAMMMM !!!! " aku dalam keadaan panik sedar x sedar camtu

aku pull over ke tepi tuk tgk keadaan kereta aku ~ ya allah teruknye. Kereta MYVI lagi teruk , tayar smpai terkeluar , lampu die habis pecah and bumper ranap terus . .

Baby White , I miss you sooo much . .




So pengajaran nye JANGAN TIDO KETIKA MEMANDU ok !

Sunday, February 10, 2013

JB's - Khayalan iLusi ( original compose )

Semoga terhibur   =)




There was an error in this gadget