BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Alang2 da jenguk , Klik Klik Nuff !

ANGAN KITA ( The Lazkaz )

Tuesday, July 16, 2013

Ramadhan II

Assalamualaikum dan Hi Guys ! ^^,

Arini punye aktiviti aku & JB's Jumpe sound engineer ( namanya amen ) .  macam2 nasihat gak la aku dapat and serba sedikit pengalaman dari die . Walaupun kejap tapi okay what dpt gain skit2 ape yg die cuba sampaikan

Apa yang menarik masa recording tu , die ade tunjuk skill die buat dubstep / gameboy mixing song . Terbaek beb sebab 1stime tgk depan mata . HAHAHA ! nampak x jakunnye kat stu . Dak2 JB's lain pun tercengang tengok . Hehehe ~ Amin sendiri mengaku kalau chord2 gitar ni die xtau but untuk compose and mixing die boleh .

Dalam 4 jam duk dalam studio . Record , layer , record , layer , cut sane sini , add sane sini n lastly lagu tu da jadi cam lagu KRU . HAHAHAHA ! cam kru ade cam 1M ade . Pasni ade lagi session untuk mastering pulak . Hadoooyh , da la esok kerje ~ hahahaha , lagi mau bantai record lagu . Lagu yang di MASHUP kan ktorang amek lagu SUARA KU BERHARAP from HIJAU DAUN and WE ARE YOUNG from FUN . Bayangkan camne lagu melayu yang slow ni campor ngan lagu catchy band FUN ni ? HAHAHAHA

So akan ada session kedua * MASTERING * akan di jalankan =)

0 comments:

There was an error in this gadget